Filmene

harry potter

Det er en forskjell mellom oss Harry Potter fans, og det er hvordan vi ble introdusert til universet. De av oss som leste bøkene først hadde alle sommerfugler i magen. Kom de til å klare det? Ville det være det samme. Kom karakterene til å se ut slik vi hadde sett dem i hodet? Og til vår varme overraskelse, ja, de klarte det så godt. Vi var alle trollbundet og forelsket.

 

Men prosessen var nok litt enklere for de som ble introdusert til universet gjennom filmene. Startet man her visste man hvordan karakterene skulle se ut. At Harry var Daniel Radcliffe, at Hermine var Emma Watson, osv. Når man da går og leser bøkene ser man deres ansikter, og ser alt slik som vist i filmene. Det var nok også enklere å akseptere forskjeller i bøkene og nyte hvor utvidet universet ble.

 

Vi som leste bøkene først hadde fremdeles litt problemer med filmene. Det var hardt å se deler av bøkene komprimert or forenklet – og enda vanskeligere å se deler vi syntes var så viktige – fjernet. Slike ting er alltid vanskelig når du har forelsket deg i en bok, og så ser filmversjonen. Men det fantastiske var at filmene fungerte så godt, at vi forelsket oss på nytt hver gang. De fleste av oss gjorde det i alle fall. Det var selvfølgelig noen som ble skuffet – og det har en plass her blant Harry Potter fans de også!

 

Men for oss som elsket Harry Potter filmene var det spesielt en ting som imponerte oss – og det var hvor tro de var til å bygge opp den samme atmosfæren og den samme progresjonen. Vi fulgte nok en gang Harry og hans venner fra barn til voksne – og tonen forandret seg på en likeså vakker måte. Det var også en annerledes opplevelse siden man så skuespillerne vokse opp foran øynene våre også.

 

Man opplevde universet på en helt annen måte. I all dens prakt – men på en annen måte – og vi er takknemlige for dette. Universet fikk rett og slett mer flesk på benet. Alt bre større, videre, mer fantastisk.