J.K. Rowling

JK rowlingDet er ingen tvil om at J.K. Rowling er en av de mest inspirerende forfatterne i vår tid. Ikke bare har bøkene hennes fanget alle generasjoner, og blitt tidenes best selgende bokserie. Hele hennes historie er inspirerende. Hun gikk fra fattigdom til rikdom kun på grunn av hennes egne fantasi – men hun glemte aldri vanlige mennesker eller mennesker som strevde.

 

Hennes engasjement i en lang rekke med veligheter, som blant annet har støttet barn og situasjoner nært til hennes hjerte, har hun vist seg som en fantastisk person. Dette er en rollemodell vi alle kan se opp til – og som fortsetter å inspirere.

 

Det er også viktig å poengtere kjærligheten hun har overfor Harry Potter universet. Hun begynte å skrive «Fantastic Beasts and Where to Find Them» av den enkle grunnen at hun ikke kunne forestille seg noen andre som manusforfatter. Hun måtte realisere sine egne ideer og sitt eget univers. Dette viser en enorm respekt både overfor universet og hennes fans. Hun vil at alt vi får skal være best mulig, og vi elsker henne for det.

 

Hennes ord brakte Harry Potter, hans venner, fiender og hele verdenen han levde i til livet. Det var hennes ord som fanget oss – uansett om vi kom inn gjennom bøkene eller filmene. Hun passet på at det vi fikk var hennes visjon – og vi er evig takknemlige. For mange har Harry Potter hjulpet dem gjennom tunge tider, gitt dem noe å binde seg til, eller på andre måter betydd så ekstremt mye.

 

Det er hennes ord som har skapt denne siden.  Det er hennes ord som har bragt oss sammen. Som har gitt oss noe vi kan le og gråte til. Dette er ekte magi. Virkelighetens magi. Man trengte ikke trollmenn for å skape denne magien. Man trengte bare en ekstremt talentfull kvinne. Takk skal du ha, Joanne! Takk!