Utvidet univers

Da den siste boken var ferdig og den siste filmen utgitt følte vi alle den samme tomheten. I den stunden fantes det ikke mye mer. Vi hadde tre kortere bøker – «Quidditch Through the Ages, «Fantastic Beasts and Where to Find Them» og den siste boken publisert innen universet «The Tales of Beedle the Bard» – men disse er alle bøker som skal være fra universet selv. Med andre ord, bøker som Harry og vennene hans leste. Veldig morsomme å ha, men veldig annerledes.

 

Den store nyheten i det siste har selvfølgelig vært teaterstykket «Harry Potter and the Cursed Child», som kan bli sett på som en oppfølger til serien. Dette er ekstremt spennende, og vi vil kunne se Harry, Hermine og Ron som voksne. Men dette skuespillet er ikke skrevet av J.K. Rowling, selv om hun var involvert. Dessuten er det usikkert om stykket vil være regnet som en del av det offisielle universet.

 

Men heldigvis kommer det faktisk mer. Mye mer. Vi vil nemlig få tre nye filmer, basert på konseptet i «Fantastic Beasts and Where to Find Them». Mer spesifikt – filmene vil handle om forfatteren av boken, og hans eventyr.  Og her er vi virkelig spente. Hele trilogien vil være skrevet av J.K. Rowling direkte for film. Det kunne med andre ord ikke ha vært bedre.

 

Bokleserne savner kanskje bøker rundt de samme historiene, men det er umulig å klage på mer fra Harry Potter-universet. Og det blir mer spennende. Historien vil starte et sted rundt 1920. Dette kan være skuffende for mange, siden vi da antageligvis ikke vil se noen av karakterene fra bøkene vi har elsket så lenge, men det gir oss muligheten til å se dette universet om lag 80 år før vi fikk et innblikk i det.

 

Dette vil gi oss en helt ny forståelse av universet – og det gleder vi oss stort til. Det er selvfølgelig også de som er mer skeptiske – men med tanke på alt J.K. Rowling har gitt oss skylder vi henne uten tvil vår tro. Og det er åpenbart at dette er en kvinne vi kan tro på – hvis ikke ville Harry Potter aldri ha blitt de fantastiske bøkene og filmene vi i dag elsker.

 

Dessuten, har du sett på rollelisten? Oscar-vinner Eddie Redmayne er hovedpersonen, Newton Scamander. Hans sjarm kunne ikke ha vært mer perfekt for Harry Potter universet. Vi vil ønske «Fantastic Beasts and Where to Find Them» velkommen med åpne armer, og la filmene ønske oss velkommen til universet vi allerede elsker.
Film 1 vil komme allerede i år, mens de to oppfølgerne vil komme i 2018 og 2020. Dette trøster savnet på mer Harry Potter stort – siden vi vil ha fire år med nytt materiale. Hva vil skje etter dette? Forhåpentligvis mer! Det at det faktisk kommer nye filmer er et ekstremt godt tegn – og hvis vi da også støtter disse, viser vi hvor stor interessen fortsatt er. Dette kan gjøre at det vil være enda enklere å få Harry Potter-materiale i fremtiden. Stå samlet!